Tijdregistratie: scannen, ingeven of allebei?

Het klinkt misschien een beetje arrogant, maar we staan al jaren (decennia) bekend om onze uitstekende tijdregistratie-software. Net als al onze andere software, hebben we het in eigen huis ontwikkeld, in nauwe samenwerking met de branche die het daadwerkelijk gebruikt. 

Ken je onze tijdregistratie nog niet? Dan nemen we het in vogelvlucht even met je door. Kort gezegd zijn er drie mogelijkheden: scannen, ingeven of een combinatie van die twee. En de salarisadministratie wordt er een stuk makkelijker van.

Combinatie scannen en ingeven

Een combinatie van het bovenstaande is natuurlijk ook mogelijk. Hierin zijn verschillende opties mogelijk, maar een mooi voorbeeld hiervan is dat alleen de start- en einde dienst gescand worden, zodat wel actueel inzichtelijk is wie er aanwezig is. Deze registratie wordt dan ook gebruikt voor de verloning van de gewerkte uren. De uren voor de nacalculatie van de projecten worden dan achteraf ingegeven.

Salarisadministratie

Voor het bepalen van de overuren worden de gewerkte uren gebruikt die op één van bovenstaande manieren is ingegeven. Deze gewerkte uren kunnen dan, eventueel per werknemer verschillend, worden verdeeld naar wat normaal uit te betalen uren zijn en wat overuren.

 

  Scannen Ingeven
Duur van activiteit Je scant op het moment dat je start met een nieuwe activiteit Achteraf wordt de duur van de activiteit doorgegeven
Aan-/afwezigheid Je scant de aan- en afwezigheid Je geeft de aan- en afwezigheid in.
Ordertijd Je scant de ordertijd Je geeft de ordertijd in
Aanwezigheid Op elk moment actueel inzichtelijk wie aanwezig is en waar hij/zij zich bevindt Niet precies inzichtelijk wie wanneer aanwezig is (geweest). Alleen hoeveel uur die dag gemaakt is.
Registratie op nacalculatie Automatisch door scanserver Handmatig doorboeken
Verlof en overige vrije dagen Worden automatisch toegevoegd Moeten ingegeven worden
Aanpassingen Aanpassingen kunnen nog altijd handmatig  gedaan worden Aanpassingen kunnen nog altijd handmatig  gedaan worden
Beschikbare oplossingen Liemar – Vaste PC

– Telefoon (Android en iOS)

– Tablet (Android en iOS) 

– Vaste PC

– Telefoon (Android en iOS)

– Tablet (Android en iOS) 

Wijze van ingeven – Scannen van barcodes

– Ingeven door te kiezen uit een lijst met beschikbare werknemers, activiteiten en projecten.

– Aan- en afwezigheid van werknemers kan ook via een proximity-tag gescand worden.

– Handmatig ingeven

– Ingeven door te kiezen uit een lijst met beschikbare werknemers, activiteiten en projecten (eventueel met behulp van barcodes).

 

Meer weten

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van onze tijdregistratie-software voor jouw onderneming? Neem dan contact met ons op. We vertellen je er graag meer over.