Taakstellend budget: slimmer budgetteren en meer winst genereren

Wil je het rendement van je organisatie vergroten? Stel dan een taakstellende begroting en een taakstellend budget op voor je projecten. Zo kun je – onder andere – scherpe, maar rendabele offertes maken. Ook voorkom je dat je bij uitvoering van een project te veel kosten maakt.

Maak je voor een klant een offerte, dan is dat je begroting. Als de opdracht vervolgens toegewezen wordt, verandert je begroting in een budget. De totale post bestaat natuurlijk uit diverse kostenposten, zoals personeels- en materiaalkosten. Elk onderdeel is nodig om het doel te bereiken: het project realiseren.

Het taakstellend budget is één van de belangrijkste beheersingsinstrumenten voor projectgeoriënteerde organisaties. Het ERP-systeem LiemarX helpt je grip te krijgen op budgetten en kosten. Zo geeft de module werkvoorbereiding je inzicht in de calculatie, planning en voorraad. Op deze manier heb je alle tools in handen om projecten rendabeler te maken. Bekijk LiemarX en ontdek hoe onze software en werkwijze jouw taakstellend budget ondersteunen.