Kametal in Halen, België kiest voor samenwerking met Liemar Software

Kametal werd opgericht in 1997 en is sindsdien uitgegroeid tot een team van meer dan 80 werknemers. Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in Halen, België met een zusterbedrijf in Toru, Polen.

Kametal is voornamelijk actief in EU landen zoals België, Nederland, Frankrijk en Polen maar heeft ook projecten geleverd buiten de EU zoals: Mexico, Hong Kong, Oekraïne, Wit-Rusland, Rusland, Algerije, Burkina Faso, Saoedi-Arabië en de VS.

Alle medewerkers zijn zeer kwaliteitsgedreven en hebben ruime ervaring in de bouwsector. Iedere werknemer brengt zijn eigen specialiteit mee, maar bovendien de flexibiliteit om voor een van zijn collega’s in te vallen wanneer dat nodig is. Dit maakt het bedrijf uiterst flexibel en gekwalificeerd. Kametal heeft ook een gevestigd netwerk van ervaren subcontractor crews, die materiedeskundigen zijn met de juiste ervaring en state of the art apparatuur.

Alle lassers zijn gecertificeerd volgens EN 287.1 / 2004 en ASME IX normen. Kametal gebruikt lasprocessen in overeenstemming met EN 15614 en ASME IX/2007. Alle arbeiders zijn VCA gecertificeerd en Kametal voldoet aan de relevante milieu-, gezondheids- en veiligheidsvoorschriften (EH&S). Kametal heeft eigen lasprocedures volgens EN ISO 15614-1 2004 en alle lassers worden verder getest volgens het certificaat EN 287.1 / 2004. Sinds 2018 zijn zij ook ASME U-Stamp gecertificeerd.