Over ons - missie

Werkvoorbereiding geïntegreerd in de planning, of juist andersom?

In projectgestuurde organisaties, zoals de staalbouw en metaalconstructie, draait alles om tijd. Tijd is geld. En om daar op te kunnen sturen, werk je vanuit een planning. Het is het kloppende hart van een organisatie die onder controle is. Daarom is het één van de statistieken van het Nieuwe Rendementsdenken.

Plannen is niet iets wat je één keer doet, het is een dynamisch proces waarin je continu anticipeert op de actualiteit. Het uitgangspunt is natuurlijk het aantal vooraf gebudgetteerde uren. Maar naarmate het project vordert, kan het nodig zijn om het resterend aantal uren om het werk af te maken bij te stellen. Dit bijstellen kan zowel naar boven als naar beneden. De impact hiervan moet direct inzichtelijk gemaakt worden. Zowel financieel in de resultaten, als de gevolgen voor de rest van de onderdelen die gepland zijn. Zo anticipeer je op het ontstaan van een zaagtandproductie waarin ‘leegloop’ en ‘pieken die afgevlakt moeten worden’ elkaar continu afwisselen. 

Project- en productieplanning

Naast het aantal uren zijn er nog meer aspecten die gepland moeten worden om een goede flow te creëren. In de LiemarX-modules project– en productieplanning worden naast tijd nog meer zaken overzichtelijk bijgehouden.

Per processtap is direct inzichtelijk hoe ver de werkzaamheden afgerond zijn. Het is belangrijk om te weten of iedereen op tijd de noodzakelijke informatie beschikbaar heeft om zijn eigen werk voor te bereiden. En daarmee kan ook tijdig beoordeeld worden of dit overeenstemt met datgene wat men ‘verwacht had te moeten doen’. Hetzelfde geldt voor de bestelling en levering van materialen. Als die er niet zijn, dan heeft het geen zin om hier mensen op in te plannen. 

Tijdwinst 

Met deze inzichten creëer je toegevoegde waarde voor je klanten en rust voor de organisatie. Waar heb je grip en waar moet het beter of anders? Door het opbouwen van de routine om dit eenvoudig met een paar klikken bij te houden, voorkom je een hoop zoekwerk en ‘brandjes blussen’. Onder de streep levert het dus ook tijd op. 

Neem contact op

Wil jij weten wat je allemaal moet plannen? Of ben je benieuwd wat voor jouw bedrijf de mogelijkheden zijn? Maak dan eens geheel vrijblijvend een afspraak om de (uitgebreide) mogelijkheden van de project- en productieplanning te bespreken. We horen graag van je!