Steun onze actie! Hulpmiddelentransport naar Oekraïne

Op vrijdag 1 april vertrekt er vanuit Liemar Software een konvooi met hulpmiddelen naar Oekraïne. De hulpmiddelen worden direct geleverd aan militairen en verzetsstrijders die zich inzetten voor de vrijheid van de inwoners van Oekraïne.

Het zijn (vaak jonge) moedige mensen die de lokale bevolking helpen, optreden als verkenners voor het leger en de bewegingen van Russische troepen observeren en melden aan hun legerleiders. Ze bevinden zich in de bossen en bergen van Oekraïne en zijn helaas slecht uitgerust voor hun werk. Met het konvooi met hulpmiddelen willen we daar verandering in brengen. Via dit bericht vragen we om jouw steun en donatie.

Op deze manier kunnen we concrete en directe hulp bieden. We werken hiervoor samen in een groep van voormalig special forces met goede contacten in Oekraïne, waardoor we zeker weten dat de hulpmiddelen bij de juiste mensen terecht komen.

Hulpmiddelen doneren

Tot 12.00 uur op donderdag 31 maart kun je zelf hulpmiddelen afgeven bij het kantoor van Liemar Software: Ekkersrijt 4502a in Son en Breugel. Zie onderstaande lijst van specifieke hulpmiddelen die ze hard nodig hebben.

Geld doneren

Wil je helpen, maar zie je geen mogelijkheden om hulpmiddelen te doneren? Dan kun je ook geld overmaken naar: NL27 ABNA 0409 3118 47, St Steunfonds Rotary Son, onder vermelding van ‘Actie 2 Ukraine’. Wij kopen daar dan de benodigde spullen van.

Kleding en slaapspullen

Water- en winddichte jassen en broeken (donkere kleuren, olijfgroen, camouflage, militair, zwart en grijs), werkkleding, sterke handschoenen, hoge laarzen, rubber laarzen, warme sokken, ‘tactical’ kleding/jassen, militaire tassen, rugzakken, isolatiematten, slaapzakken.

Uitrusting

Walkie talkies, power banks, batterijen type AA en AAA, verrekijkers (8×25, 10×50), goedkope en kleine toeristische gaskooktoestellen en gaspatronen/cartridges, houtkachels, hoofdlampen, tarps, touwen, messen, bijlen, houtzagen, allerlei andere outdoor/survival spullen.

Voeding

Vitaminen, energierepen en -snacks, cacao, instant chocomelk/koffie/thee, voeding in blik, gedroogd fruit, noten, (olijf/lijnzaad)olie, gedroogd eten, salami, Quick meals enzovoorts.

Medisch

Paracetamol, ibuprofen, Sudocrem, Tribiotic en andere desinfectiemiddelen, verband, EHBO-dozen, reddingsdekens, rubber handschoenen, medische pompen en naalden, morfine, Solpadeine (poeder of tabletten), alle andere medische materialen die nuttig kunnen zijn in een oorlogsgebied.