Projectbeheer

Projectbeheer: project- en productiebeheer, een actuele helikopterview

Als staalbouwer werk je bijna volledig projectmatig. Je organisatie moet dus ook projectmatig zijn ingericht. De LiemarX functie Projectbeheer doet dat automatisch voor je.

Alle belangrijke aspecten voor een project kun je vastleggen in Projectbeheer. Alle projectbeheerfactoren – tijd, geld, kwaliteit, informatie en organisatie – worden aangewend om jouw projecten winstgevender te maken. Méér winst per project is wat wij met jou gaan bereiken.

KPI’s
Key Performance Indicators (KPI’s) verschillen per bedrijf en per projectcategorie zoals hallenbouw, renovatie, maritiem of automotive. Voor jouw staalconstructiebedrijf geven de volgende KPI’s globaal genomen het meest relevante inzicht:

  • Projectpijplijn: krijg volledig inzicht in de geplande en verwachte werkzaamheden en zet dit af tegen de beschikbare capaciteit.
  • Productieve uren: bewaak de gerealiseerde productieve uren ten opzichte van de geprognosticeerde productieve uren in verband met de dekking van je indirecte kosten, ook wel de AK genoemd.
  • Days Sales Outstanding (DSO): maak van facturabele termijnen zo snel mogelijk inkomsten.
  • Projectmarges: identificeer winstgevende en niet-winstgevende projecten.
  • Indirecte kosten bewaking op budget ervan.
  • Liquiditeit positie en planning.

Voorkom het weglekken van inkomsten door factuurfouten, onjuiste tijdregistratie en onkostenregistratie.

De helikopterview van je projecten

Projectbeheer

LiemarX biedt je een helikopterview van alle projecten. Je ziet in één oogopslag of er al een factuur is gestuurd, of er uren zijn gemaakt, of er inkopen zijn gedaan, etc. Met één druk op de knop haal je de voor- en nacalculatie op het scherm, zodat afwijkingen direct zichtbaar worden en je kunt ingrijpen in projecten die uit hun budget gaan lopen. Indien een project uit de planning dreigt te lopen, zie je hier direct de financiële consequenties van.

Stop met Projectbeheer het weglekken van winst!

Zou je het logisch vinden een deel van je salaris in te leveren omdat je bedrijf elke maand een deel van de inkomsten kwijtraakt? Dat zou toch te gek voor woorden zijn! Toch gebeurt het regelmatig dat inkomsten uit het systeem weglekken voor ze in harde contanten zijn omgezet. We noemen het de ‘stille sluipmoordenaar’ van je winstgevendheid. Het klinkt misschien als een slordigheidje, maar onderzoek heeft aangetoond dat nog steeds meer dan 15% tot 25% aan faalkosten weglekken. Door onjuiste facturen, verspilde tijd aan leveringsproblemen, onjuiste werkbeschrijvingen of verkeerde offertes. Met de kleine marges van nu is het echt onvergeeflijk om niet tijdig de verrichte werkzaamheden te factureren. Het kan zelfs je doodsteek worden.

Hoe LiemarX je helpt

Met LiemarX heb je 24/7 toegang tot alle financiële en operationele gegevens die nodig zijn om efficiënter en makkelijker te werken. En omdat het voor jouw specifieke branche is ontwikkeld, profiteer je van een op maat gemaakt systeem dat voldoet aan alle eisen, wensen en behoeften van een projectorganisatie als die van jou.