Beheer het productieproces: module werkvoorbereiding

De LiemarX module werkvoorbereiding biedt alle benodigde functionaliteiten om het hele productieproces te beheren, te plannen én aan te sturen. Ook het beheer van reststukken, direct ingelezen vanuit de machine en met volledig automatische koppeling van de certificaten, behoort standaard tot de mogelijkheden. Het LiemarX ERP-softwarepakket is mede hierdoor volledig EN-1090 gecertificeerd door de Tüv-Nord.

CNC-machines eenvoudig aansturen met LiemarX
LiemarX gebruikt de standaard bestandsformaten voor een naadloze integratie met alle machineleveranciers. Vanuit de werkvoorbereiding, na de optimalisatie, kunnen machines rechtstreeks worden aangestuurd via onze CAM-module. Machines van bijvoorbeeld Voortman, Peddinghaus en Kaltenbach kunnen deze NC en DSTV+ standaard inlezen, zodat bijvoorbeeld de zaag-/boorstraat de juiste posnummers uit de geoptimaliseerde handelslengte zaagt. Ficep maakt gebruik van een eigen software-oplossing, genaamd SteelProject. Wij zorgen voor een volledige integratie. Uiteraard kun je de parameters voor de aansturing van machines volledig zelf beheren. Denk hierbij aan de dikte van het zaagblad of de maximale grootte van een balk.

Feedback vanuit CNC-machines
Ook de productie- en bewerkingstijden, voortgang, status en gereedheidspercentage per machine is in de module werkvoorbereiding zichtbaar. Overigens is deze module ook helemaal geïntegreerd met de project- én productieplanning van LiemarX.

Marking (scribing) functionaliteit
In de module werkvoorbereiding is de marking-aansturing uitgebreid. Daardoor is het nu nog gemakkelijker om in het kader van de EN-1090 norm de tracking en tracing voor elkaar te hebben.