Mark Rombouts Las- en Constructiewerken: bocad is hét tekensysteem voor projectgestuurde staalbouw

Mark Rombouts Las- en Constructiewerken, gevestigd in het Belgische Sint Lenaarts, maakt metaalconstructies op maat. Denk aan poutrels, balustrades, trapleuningen en bordessen. Een goed tekensysteem is – juist bij maatwerk – natuurlijk onmisbaar. Voor Marcel Brughmans, dé technische kracht achter Mark Rombouts, was de keuze eenvoudig: bocad.

Toen Marcel bij Mark Rombouts begon, was er nog geen systeem in gebruik. ‘Ik had jaren daarvoor al met bocad gewerkt. In de tussentijd heb ik meerdere – misschien wel tien – andere tekenprogramma’s geprobeerd. Maar bocad is naar mijn mening het beste programma om te modelleren.’

‘Vooral de werkhuistekeningen bevallen me goed. Dat komt doordat 99% van de maatgeving al klopt als de tekening gereed is. Dat scheelt veel handmatig gedoe. En wat nog niet goed staat, komt vaak door een instelling die we zelf kunnen verbeteren.’ Ook de 3D-inzichten, materiaallijsten en metallisatielijsten zorgen voor veel duidelijkheid, voor Marcel en voor zijn collega’s in het werkhuis.

Effectieve ondersteuning

Aangezien Liemar Value Added Reseller is voor bocad, bieden wij de eventuele ondersteuning die Marcel nodig heeft. Hoe bevalt dat? ‘Als ik een vraag heb, stuur ik die naar Tom. Dan krijg ik snel een antwoord dat me ook daadwerkelijk vooruit helpt. Een oplossing waar ik echt iets aan heb, die ook nog duidelijk uitgelegd wordt. Dus dat bevalt prima.’

Ook met bocad aan de slag?

Onze senior consultant voor bocad, de hierboven genoemde Tom Smout, weet er alles over. Dus neem vooral een keer contact met ons op.