Kivit Staalbouw gaat een nieuw tijdperk in met de LiemarX

Kivit staalbouw in Elsloo kiest voor LiemarX, dé flexibele software oplossing voor staalconstructie en staalbouw bedrijven.

Projectleider LiemarX én Financieel Manager bij Kivit, Henk Jansen, geeft aan: ‘Wij zijn begin 2019 gestart met de selectie van een ERP-pakket onder de bezielende leiding van Riny van den Boorn. Kivit is een staalconstructiebedrijf dat vooral erg actief is op het vlak van Piping, Apparaten- en Staalbouw. Vooral onze afdeling Piping met Onderhoud en Turn Arounds is nog steeds sterk groeiende. Die grote projecten, ook wel ‘stops’ genoemd, voeren wij vaak uit met grote groepen mensen tot 250 fte’ers. Dagelijks hebben wij 170 mensen aan het werk. De planning ervan alsmede de projectbeheersing en financiële bewaking komt steeds nauwer.’

De referentiebezoeken gaven voor ons de doorslag

‘Riny heeft het gehele voortraject begeleid en na een long list van potentiële aanbieders, kwam eigenlijk per toeval op een later moment ook Liemar Software op de short list. Al snel bleek dat hun systeem toch wel erg veel voordelen had ten opzichte van de anderen op de shortlist. LiemarX wordt vooral gebruikt bij de grotere bedrijven en daar horen wij zeker ook bij. Liemar heeft ervaring in onze branche van Piping en Equipment en dat is belangrijk voor ons. Dat zagen we bij de referentiebezoeken bij bedrijven die LiemarX als oplossing in gebruik hebben, zeer duidelijk naar voren komen.

Na samen een case in LiemarX als test te hebben doorlopen zijn wij met Liemar verder de diepte in gegaan en hebben we gezien dat de LiemarX software oplossing voor ons veel kan betekenen. LiemarX heeft zeer veel verschillende modules die voor ons erg belangrijk zijn voor onze bedrijfsvoering en wat ons veel tijd gaat besparen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de Projectplanning, Tijdregistratie, Kwaliteit beheer en Materieel- en Gereedschap beheer. Ook het feit dat Liemar Exact partner is, is voor ons erg belangrijk.

Wij zochten vooral een volledig ERP systeem en geen pakket wat ons alleen ondersteunt bij de fabricage van staalconstructies. LiemarX ERP omvat zoveel meer dan alleen fabricage en de werkplaats en daarom hebben wij voor Liemar gekozen. Wij gaan met LiemarX vol vertrouwen de toekomst in.’