365 days of steel: Bruno Dursin en de liefde voor staal

Het begon klein, op 9 april 2022. Bruno Dursin besloot een LinkedIn-post te maken over architect Dominique Perrault, die graag met staal werkt én die dag jarig was. Ook op 10 april was er een post, nu over de jarige ingenieur Arthur Vierendeel. Bruno vroeg zich af: zou het mogelijk zijn om dagelijks een post over staal te maken, telkens met een link naar de datum?

Bruno sloot zich op in zijn kantoor, ging aan de slag met zijn idee en kwam twee dagen later pas weer tevoorschijn. De onderwerpen voor de eerste twee weken had hij klaar. In het jaar dat erop volgde, lukte het hem elke dag een interessant artikel, inclusief fraaie foto’s, over staal te plaatsen: denk aan gebouwen, bruggen, design of kunst.

Van digitaal naar drukwerk

Het aantal volgers nam snel toe en zijn posts werden door steeds meer mensen bekeken. Gemiddeld kreeg elke post wel meer dan 6.000 views met uitschieters tot meer dan 50.000. Zijn project werd als zo inspirerend ervaren, dat Bruno veelvuldig het verzoek kreeg er een boek van te maken.

En zo geschiedde. Het resultaat verschijnt op 8 maart 2024. Het boek ‘365 days of steel’ is een ode aan staal in al zijn prachtige veelzijdigheid. Bruno: ‘Met dit boek hoop ik architecten, ingenieurs, uitvoerders en staalbouwers te enthousiasmeren. Met staal is zó veel mogelijk! Het is sterk, maar licht. Het laat zich buigen en plooien, doorstaat probleemloos de tand des tijds, kan gedemonteerd en opnieuw gebruikt worden en is al voor meer dan 90% te recyclen.’ Niels Oudenaarden, Liemar: ‘365 days of steel toont een grote verscheidenheid aan projecten met staal en is dan ook enorm inspirerend. Bij Liemar zijn we altijd fan van staalprojecten en nu al fan van dit boek. We hebben dan ook alvast een aantal exemplaren besteld en zijn natuurlijk aanwezig bij de boekpresentatie in Gent op 7 maart.’

Ook alvast bestellen?

Dat kan via deze website: https://www.believeinsteel.be/.